Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gezonde kapsalon met veldsla

Gezonde kapsalon met veldsla
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Dit recept is een gezonde variant van de welbekende kapsalon. Alleen is deze stukken gezonder. Een typisch gerecht met een heerlijk verrassende smaak. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten

200 gram kipfilet, in stukjes

Kipkruiden, naar smaak

Shoarmakruiden, naar smaak

1 grote zoete aardappel, voorgekookt

1 paprika, in blokjes gesneden

1 tomaat, in blokjes gesneden

1/2 komkommer, in blokjes gesneden

handjevol geraspte kaas

100 gram veldsla

peper en zeezout

knoflooksaus*

Ghee of kokosolie, voor het invetten van de ovenschaal 

 

Zelf knoflooksaus maken? Simpel! Meng 6 el volle of Griekse yoghurt met 2 teentjes uitgeperste knoflook, wat bieslook en peper en zout.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in reepjes. Verhit een scheutje Ghee of kokosolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappeltjes gaar, breng ze op smaak met wat peper en zout. Marineer de kipfilet met de kruiden en bak deze in circa 5 minuten gaar. Schep de zoete aardappeltjes in de ingevette ovenschaal en verdeel hierover de kip. Strooi hierover de geraspte kaas en zet de ovenschaal circa voor 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Haal de kapsalon uit de oven en verdeel de veldsla, komkommer, paprika en tomaat hierover samen met de knoflooksaus. Eet smakelijk!

Tip: wil je dit recept nog gezonder maken? Voeg dan wat flinterdun gesneden witte kool toe!

 

Ingredienten

  Laden…