Optioneel: rucola of spinazie en tomaten in parten
Peper en zout
Olijfolie
Dressing:
2 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
1 tl honing
1/2 tl zout
1/4 tl chilivlokken
Serveer eventueel met rijst of quinoa.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor 200 graden.
2. Doe de koolraap, paprika, knoflook en ui in een
grote schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en rooster voor circa 10 minuten.
3. Neem de bakplaat uit de oven
4. Snijd de saucijs in plakjes. Hussel de groenten om en leg de plakjes worst erbij in de ovenschaal. Rooster vervolgens voor circa 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de witte bonen in tomatensaus over de worst en groenten, hussel alles door elkaar. Plaats vervolgens weer voor ongeveer 5 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing. Hiervoor meng je de olijfolie, honing en kruiden met elkaar.
Haal de bakplaat uit de oven. Meng de geroosterde groenten, bonen en worst met de dressing. Voeg nu ook wat rucola of spinazie toe. Maak eventueel af met wat verse tomaat en klaar is je gerecht. Eet smakelijk!