Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Geroosterde koolraap met paprika en saucijs

Geroosterde koolraap met paprika en saucijs
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 200 gram koolraap, in reepjes/blokjes
  • 1 grote paprika, in reepjes/blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 saucijzen, varken of rund
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 kleine pot, witte bonen in tomatensaus
  • Optioneel: rucola of spinazie en tomaten in parten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
 
Dressing:
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken
 
Serveer eventueel met rijst of quinoa.
 
Bereidingswijze
 
1. Verwarm de oven voor 200 graden.
 
2. Doe de koolraap, paprika, knoflook en ui in een
grote schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en rooster voor circa 10 minuten.
 
3. Neem de bakplaat uit de oven
 
4. Snijd de saucijs in plakjes. Hussel de groenten om en leg de plakjes worst erbij in de ovenschaal. Rooster vervolgens voor circa 15 minuten. 
 
Haal de bakplaat uit de oven en schep de witte bonen in tomatensaus over de worst en groenten, hussel alles door elkaar. Plaats vervolgens weer voor ongeveer 5 minuten in de oven.
 
Maak ondertussen de dressing. Hiervoor meng je de olijfolie, honing en kruiden met elkaar. 
 
Haal de bakplaat uit de oven. Meng de geroosterde groenten, bonen en worst met de dressing. Voeg nu ook wat rucola of spinazie toe. Maak eventueel af met wat verse tomaat en klaar is je gerecht. Eet smakelijk!
 

 

 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…