NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. De smaak en de substantie van tomaten worden versterkt als je ze roostert. Verwarm de oven voor op 120°C.. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven op een stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Strooi er zout en peper overheen en zet ze 3-6 uur in de oven, afhankelijk van hoe droog je ze wilt hebben. Hoe langer ze in de oven staan, hoe intenser de smaak en hoe droger ze worden, bijna als zongedroogde tomaten. Je kunt de geroosterde tomaten ruim van tevoren klaarmaken. Ze blijven een week goed in de koelkast. Maak een dubbele hoeveelheid, of meer. Ze zijn heerlijk in een salade met kip of bij vleesgerechten.
2. Verwarm de oven op 160°C. Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder eventuele bruine plekjes. Snijd elk stuk in 6 partjes. Leg de venkel in een ovenschaal, schenk de helft van de olie erover en bestrooi de partjes met zout en peper. Bak ze 45 minuten en draai ze onder het bakken af en toe om. Doe de rest van de olie in een steelpan op een lage warmtebron. Doe de knoflook erin en bak die 2 minuten. Voeg dan de paprika's en de kruiden toe, zet de warmtebron iets hoger en bak alles tot de paprika's net zacht worden. Doe de tomaten en venkel erbij, schep alles voorzichtig om en laat de groenten 2-3 minuten zachtjes bakken. Breng ze zo nodig op smaak met peper en zout.
3. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum. Heet opdienen met bijvoorbeeld verse pasta.
Normale prijs: 4,49
Special Price 2,49