Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Lokaal Kerstrecept: Appelkruimel cheesecake met cognac

Lokaal Kerstrecept: Appelkruimel cheesecake met cognac
Nagerecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 gr roomkaas naturel
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • Klontje roomboter

Crumble

  • 60 gr bloem
  • 30 gr koude roomboter in blokjes
  • 30 gr suiker

 

Bereidingswijze

1. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Houd je van zoet? voeg dan wat extra suiker toe.

2. Klop in een andere kom de roomkaas soepel en luchtig. Vouw de slagroom nu voorzichtig door het roomkaas-mengsel.

3. Giet de cheesecake mousse in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

4. Voor de crumble verwarm je de oven voor op 200 graden (hetelucht).

5. Doe de bloem met de roomboter en de suiker in een kom. Vorm hier met je vingers grove kruimels van. Verdeel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekkruimels in 12 – 15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.

6. Schil de appeltjes en snijd deze in blokjes. Verhit wat roomboter in een pannetje en bak de appelstukjes samen met wat kaneel goudbruin. Voeg eventueel een scheutje Calvados toe. Laat de appeltjes iets afkoelen.

7. Verdeel de appeltjes over de cheesecake mousse. Verdeel de crumble er overheen.

8. Serveer de appelkruimel cheesecake mousse met een lekkere dot slagroom.

Ingredienten

  Laden…