Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Tricolore pasta met spekjes en roomsaus

Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 200 gr tricolore fusilli
  • 300 gram tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr spekjes
  • 75 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 20 gram peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn

 

Bereidingswijze 

1. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook.

2. Was ondertussen de tomaten, snijd deze in stukjes en voeg toe aan een schaal. Pel de knoflook en snijd deze fijn.

3. Voeg de pasta toe aan de pan met kokend water en kook deze in 8-10 minuten gaar.

4. Maak ondertussen een dressing van 3/4e van de olijfolie, azijn en de helft van de knoflook . Breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze dressing over de tomaten en roer goed door.

5. Verhit een steelpannetje met de rest van de olijfolie. Fruit hierin de rest van de knoflook. Voeg dan de slagroom toe. Als de slagroom warm is, voeg dan beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf goed roeren tot dat de kaas gesmolten is! Voeg vervolgens de kip toe aan de roomsaus en breng het geheel op smaak met zout en peper.

6. Giet de pasta af, meng deze met de roomsaus en serveer op de borden, met de tomaten ernaast. Garneer met wat fijngesneden peterselie.

Ingredienten

  Laden…