Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Broccoli salade met oosterse tofu

Broccoli salade met oosterse tofu
Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 70 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
70 minuten
Totale tijd:
80 minuten
Aantal porties:
4

0.5 blok tofu, in plakken, 0.75 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel soja saus, 0.2 kop geroosterde amandelen, 1 kop broccoli, fijngesneden, 0.5 stengel gesneden bosui, 0.75 eetlepel plantaardige olie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel versgeraspte gember, 0.25 theelepel gemalen korianderzaadjes, 0.5 theelepel honing, mespunt zout

Vouw de tofu in een schone theedoek en leg er iets zwaars op. Zo druk je het overtollige vocht eruit. Snij de tofu in blokjes. Meng de sesamolie met de sojasaus en marineer de tofu hier een ½ uurtje in. Doe de tofu in een met olie ingevette ovenschaal en bak de tofu 30 minuten in de oven en schep met een plastic spatel het een aantal keren voorzichtig om. Rooster de amandelen in een koekenpan. Stoom de broccoli in een vergiet boven kokend water voor 5-10 minuten. Meng de ingrediënten voor de dressing in een grote kom en schep de broccoli, tofu, amandelen er voorzichtig door. Garneer met gesneden bosui. 

Ingredienten

  Laden…