NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Voeg in beide pannen een snufje zout toe.
2. Schil de zoete aardappelen en halveer ze. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
3. Verwijder de stronk van de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Voeg de roosjes aan de andere pan met kokend water en kook de broccoli ongeveer 5 tot 6 minuten.
4. Verhit intussen een koekenpan op het vuur.
5. Smeer de zalm in met de olijfolie. Leg de zalm met de huid naar beneden in de pan. Draai het vuur nu lager, tot ongeveer half hoog. Als de huid enigszins bruin is, na ongeveer 3 minuten, draai de zalm dan om. Zet het vuur nu op de laagste stand en laat de zalm nog 1 tot 2 minuten zachtjes bakken.
6. Giet de broccoli af en laat deze met de deksel op de pan staan. Giet de zoete aardappelen af en laat deze even uitstomen.
7. Verwijder intussen de buitenste bladeren en achterkant van de lente ui. Was de lente ui en snijd in ringetjes.
8. Stamp de zoete aardappelen nu fijn en meng de sojasaus, bloem en ringetjes lente ui hierdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het zoete aardappelmengsel in achten en maak er een soort hamburgertjes van.
9. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de zoete aardappelkoekjes op middelhoog vuur. Keer de koekjes na ongeveer 4 à 5 minuten om en bak diezelfde kant nog eens 5 minuten. Laat de koekjes hierna even uitlekken op keukenpapier.
10. Serveer de broccoli, zalmfilet en zoete aardappelkoekjes op de borden.