Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Vegan rollade met cranberry-portjus, hasselback zoete aardappelen en bonenrolletjes

Vegan rollade met cranberry-portjus, hasselback zoete aardappelen en bonenrolletjes
Hoofdgerecht 15 minuten voorbereiden 40 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
55 minuten

Ingrediënten

  • rollade
  • 1kg krieltjes
  • zoete aardappels
  • rozemarijn
  • knoflook
  • 2 uien
  • boter
  • 250 gram haricotverts 
  • tijm 
  • cranberry's 
  • bosvruchtenjam
  • geraspte kaas
  • 2 stuks winterpeen
  • port
  • 2 uien in ringen gesneden
  • gezouten pecannoten

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de krieltjes en rollade

2. Leg de rollade in een ovenschaal in de oven en bak hem 70 tot 90 minuten. Draai hem iedere 20 minuten een keer om, zodat hij gelijkmatig gaar wordt. De rollade is gaar als hij aan de buitenkant stevig aanvoelt als je erop drukt. Hij mag nog een beetje meegeven, maar niet te veel. Laat de vegan rollade even afkoelen voor je hem serveert.

3. Als je de rollade pas later wilt serveren, laat hem dan afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Voor het serveren verwarm je de oven weer voor op 180 graden en laat je de rollade 20 minuten opwarmen. De rollade wordt hierdoor een beetje droog, maar dit is makkelijk te verhelpen door er voor het aansnijden een paar eetlepels bouillon over te gieten.

4. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Snij de zoete aardappelen in met kleine sneetjes. U kunt hier als hulpmiddel twee pollepels voor gebruiken. Klem een halve zoete aardappel tussen de pollepels en maak met een scherp mesje inkepingen. Door de pollepels snijdt u de zoete aardappels net niet helemaal door. Bekleed een bakplaat met bakpapier, besprenkel de hasselback zoete aardappelen met olijfolie, zout en peper. Leg ze met de ingesneden kant naar beneden op de bakplaat. Bak 30 minuten in de oven. Draai de zoete aardappelen om na een half uur en verdeel twee tenen fijngehakte knoflook en de naaldjes van de takjes rozemarijn tussen de inkepingen van de hasselbacks, bestrooi met geraspte kaas en bak nog 20 minuten af.

5. Verhit 50 g boter in een steelpannetje en fruit de uienringen en een teen fijngehakte knoflook toe. Blus met port. Voeg het bouillonblokje, tijm, de cranberry’s, de bosvruchtenjam en 200 ml water toe. Laat de jus 20 minuten inkoken op laag vuur. Verwijder de harde puntjes van de haricoverts. Maak lange linten met een kaasschaaf van de winterwortels.

6. Kook de haricoverts in een pan met gezouten water 8 minuten. Voeg de laatste twee minuten van de kooktijd de wortellinten toe. Maak bonenrolletjes van haricoverts en wortellinten. Serveer de vegan rollade met de hasselback zoete aardappelen, krieltjes, bonenrolletjes, de jus van cranberry’s en port en garneer met gezouten pecannoten.

 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…