Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bloemkool curry

Bloemkool curry
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingredienten

  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 300 gram kip in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 winterpeen, in halve maantjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 a 3 el curry pasta, geel of rood
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie, om te bakken
  • Kruiden: 3 el currypoeder, 1 tl knoflookpoeder, ½ tl komijn, ½ tl paprikapoeder, peterselie, peper & zout

 

optioneel: gekookte eitjes, cashewnoten

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de bloemkool roosjes in een bak met de currypoeder, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, een snuf zout en 3 el olijfolie. 

3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bloemkool roosjes hier op. Zet voor circa 20 min. in de oven. Regelmatig even husselen.

 4. Kook de sperziebonen en winterpeen ondertussen beetgaar.

5. Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de curry pasta. Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Laat het mengsel even pruttelen.

6. Voeg de boontjes, peen en bloemkool toe en verwarm nog even mee. Serveer met de gekookte eitjes, cashewnoten en wat verse blaadjes peterselie. Eet smakelijk!

 

Ingredienten

  Laden…