Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Kikkererwten Pasta met Pesto

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4
  1. Verwarm de oven op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de tomaatjes en meng ze met 1 eetlepel olie, 2 eetlepels balsamicoazijn, een flinke snuf zeezout en verse tijm. Snijd de topjes van de knoflooktenen, bedek ze met een klein beetje olie en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg het knoflook-pakketje op de bakplaat en verdeel de tomaatjes over de bakplaat. Rooster alles 30 minuten of totdat de tomaatjes gekarameliseerd en gepoft zijn in de oven. Schep de tomaatjes na 15 minuten baktijd om.
  3. Kook vervolgens de pasta in ongeveer 4 minuten gaar in ruim gezouten water.
  4. Maak ondertussen de pesto door 50 milliliter extra vierge olijfolie, 50 milliliter water, de (uitgelekte) zongedroogde tomaatjes, de basilicum, de cashews, een flinke snuf zeezout, peper en de knoflook (die als het goed is zacht en zoet is geworden in de oven waardoor je ze gemakkelijk uit de velletjes kunt knijpen) te mixen in het aanzetstuk van een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Mix de warme pasta met de pesto en de gewassen babyspinazie (deze zal slinken door de hitte van de pasta). Serveer de pasta met de geroosterde cherrytomaatjes en eventueel wat extra fijngesneden cashews en basilicum.

Bron: Udea.nl

Ingredienten

  Laden…