Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gevulde zoete aardappel uit de oven

Gevulde zoete aardappel uit de oven
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingredienten

  • 4 zoete aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 200 gram spekreepjes
  • peper en zout, naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: rucola, kiemen, geroosterde walnoten

 

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 180 graden. 

2. Was de zoete aardappelen goed schoon en verwijder eventuele oneffenheden. Smeer in met olijfolie en grof peper en zout. Wikkel in de aluminiumfolie en prik er met een vork wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak in ong. 45 min gaar. 

3. Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een koekenpan.

4. Bak de zuurkool vervolgens in het overgebleven vet. Breng op smaak met wat peper en zout. 

5. Haal de gepofte zoete aardappelen uit de oven. Snijd ze open en verdeel de zuurkool er overheen. Maak af met de gebakken spekreepjes.

6. Top eventueel met wat kiemen en of geroosterde walnoten en klaar is je gevulde zoete aardappel. Eet smakelijk!

 

Ingredienten

  1. Biologische Kiemen Alfalfa (50 gram van Van der Plas)
  2. Biologische Spekblokjes (PUUR, 2 x 100 gram)
  3. Biologische Zoete Aardappel - Bataat (500 gram)

    Biologische Zoete Aardappel - Bataat (600 gram uit Portugal)

    Normale prijs:   3,59

    Special Price   2,75

  4. Biologische Zuurkool Naturel (Kramer, 500 gram)

    Biologische Zuurkool Naturel (Kramer, 500 gram)

    Normale prijs:   1,40

    Special Price   1,09

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…