Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Herkomst
  1. Nederland (4)
  2. Overige landen (1)
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (4)
  2. geen kristalsuiker (8)
  3. geen tarwe (7)
  4. geen zout (5)
  5. glutenvrij (7)
  6. lactosevrij (3)
  7. veganistisch (1)
  8. vegetarisch (7)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Slagroom, kookroom

Bestel hieronder je biologische kookroom en slagroom. Met onze biologische romen kan je zowel hartige als zoete gerechten maken. Kookromen, zoals zure room en crème fraîche, zijn een goede basis waarmee je soepen, hartige taarten en sauzen kan maken. Slagroom is heerlijk op taart, verse aardbeien en nog veel meer. Je vindt hier ook onze plantaardige romen.

Het verschil tussen zure room en crème fraîche
Zure room en crème fraîche zijn allebei aangezuurd room gemaakt van koemelk of geitenmelk. Het aanzuren gebeurt door melkzuurbacteriën aan room toe te voegen. Bij zure room krijgt het room tijd om te fermenteren en bij crème fraîche niet. Hierdoor is zure room langer houdbaar dan gewone room.  

Nog een verschil is dat zure room 16% tot 21% melkvet bevat en crème fraîche minimaal 35% melkvet. Je kan beide roomsoorten gebruiken voor warme bereidingen. Wel heeft crème fraîche dankzij de hogere vetgehalte een minder grote kans of schiften.

Hartige gerechten met room
Met kookroom geef je gerechten een romige structuur of smaak. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke prei-broccoli-schotel met crème fraîche. Of maak deze zoete aardappel nacho’s met guacamole en zure room.

Plantaardige kookroom
Heb je een koemelk allergie, ben je lactose-intolerant of vegan? Dan hebben we twee vervangers voor kookroom voor je in ons assortiment. We hebben room op basis van soja en rijst. Deze plantaardige varianten geven soepen en sauzen een romige finishing touch.

Biologisch slagroom
We hebben biologisch slagroom in onze online winkel van Weeribben Zuivel. Daar leven de koeien op ruim 330 ha. land waarvan het grootste gedeelte natuurgrond is van het nationale park Weeribben-Wieden, die beheerd wordt voor het Staatsbosbeheer en natuurmonumenten. De melk waarvan room wordt gemaakt komt van koeien die veel in de open lucht zijn geweest en hebben gegraasd in weilanden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

De slagroom is gemaakt van dunne room die geschept wordt van volle melk. Slagroom mag in Nederland pas wettelijk slagroom heten wanneer het minstens 30% vet bevat. In Nederland wordt slagroom vaak tijdens het kloppen een beetje gezoet met kristal- of basterdsuiker.

Recepten met slagroom
Je vindt op onze receptenpagina verschillende recepten met slagroom.We hebben onder andere een recept voor heerlijke crème brûlée. Ook kan je slagroom gebruiken voor deze heerlijke hartige taart met prei en spekjes. Natuurlijk is opgeklopte slagroom ook lekker op koffie, warme chocolademelk, aardbeien, ijs en noem maar op! Bekijk hierboven ons assortiment aan biologische roomsoorten.

  Laden…