Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Zoete aardappel nacho's met guacamole (high tea)

Zoete aardappel nacho's met guacamole (high tea)
Tussendoor 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Deze vrolijke zoete aardappel nacho's met guacamole zijn ideaal om te serveren tijdens een borrel of als voorgerecht. De nacho's zijn gemaakt van zoete aardappel en minstens net zo lekker! Daarnaast zijn ze hartstikke verantwoord, want ze worden gebakken in de oven. Lees je mee voor het recept?

 

 

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel 1 el cayennepeper 1 el olijfolie

guacamole: 1 avocado 2 tomaten, in blokjes 1 rode ui, gesnipperd 1/2 citroen (sap) snufje chilipoeder 50 gram feta el zure room verse peterselie, fijngehakt zout, naar smaak

 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappel en snijd in 'plakjes / reepjes'. Kruid de nacho's met de cayennepeper en zout. Besprenkel met wat olijfolie en hussel goed door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakplaat en zet voor circa 30 minuten in de oven. Schep na 15 minuten om. Ga ondertussen aan de slag met de guacamole topping. Pel en snipper hiervoor de ui. Pureer of prak met een vork de avocado. Knijp de halve citroen erboven uit en breng op smaak met de chilipoeder en zout. Doe de nacho's in een schaaltje en schep hierover de guacamole, verkruimel de feta en maak af met de zure room, rode ui, peterselie en tomaat. Eet smakelijk! 
 
 
 

Ingredienten

  Laden…