Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Hartige taart met prei en spekjes (high tea)

Hartige taart met prei en spekjes (high tea)
Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Deze hartige taart met prei en spekjes is heerlijk om te serveren als je visite krijgt. De taart is zowel warm als koud lekker om te eten. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

 

Ingrediënten

250 gram slagroom
250 gram spekreepjes
80 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg
2 eieren 
1 grote prei
1 ui
Boter of Ghee, voor het invetten van de springvorm
Peper en zout
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met wat (gesmolten) boter of Ghee. 
Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bladerdeeg. 
Was de prei en ui en snijdlin (dunne) ringen. Zet apart. 
Bak de spekreepjes in een droge (koeken)pan. 
Leg de spekreepjes vervolgens op een keukenpapiertje om iets uit te lekken. 
Bak vervolgens de prei en het ui in dezelfde pan gaar. 
Neem een kom en klop hierin de eieren, voeg de slagroom en kaas toe en meng goed door elkaar. 
Voeg ook de spekjes, prei, ui en de kruiden door het mengsel. 
Schenk het mengsel in de bladerdeeg bodem en zet voor circa 30 minuten in de oven. 
 
Tip: laat de hartige taart zo'n 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt.
 
 

Ingredienten

  Laden…