Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Zoete aardappelstamppot met Palmkool

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4
  • 1 kg zoete aardappels
  • 250 gr palmkool
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr walnoten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken 4 cm. Kook ze in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Prik even met een vork en kijk of de aardappels zacht zijn. Giet af en houd een klein beetje kookvocht in de pan. Stamp de zoete aardappels fijn.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan of wok. Zet apart.

Snipper intussen een ui en fruit deze met olijfolie aan in de wok of de koekenpan. Voeg de boerenkool en wat peper en zout toe. Roerbak de boerenkool in 10 minuten beetgaar.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Roer de boerenkool, walnoten en zongedroogde tomaatjes door de zoete aardappel en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Brokkel als laatste stukjes zachte geitenkaas over de zoete aardappelstamppot.

Ingredienten

  Laden…