Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Andijvietaart

Hoofdgerecht, Vegetarisch 4 porties 60 minuten bereiden
Kooktijd:
60 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

1 krop andijvie, in dunne reepjes gesneden - 1 ui, fijngesnipperd - scheutje olijfolie - een handvol walnoten of hazelnoten, grof gehakt - 150g roombrie, in plakjes gesneden - 4-6 plakjes bladerdeeg - 1/2 kop havervlokken (of havermout) - 2 eieren - 1/2 dl slagroom - kruidenzout

Voorbereiding: bakoven voorverwarmen op 190 graden.
Bak de ui in de olie en voeg de andijvie met wat zout toe. Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Giet de groente goed af. Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk de randjes van het deeg goed vast. Strooi er een deel van de havervlokken op en schep het grootste deel van de andijvie er op. Bestrooi met een deel havervlokken en verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel. Schep de overige andijvie erop en beleg dit met de brieplakjes en de rest van de gehakte noten. Klop de eieren los met de slagroom, peper en het kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel. Strooi er de rest van de havervlokken op en bak de schotel 35-40 minute in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

  Laden…