Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Andijvietaart

Hoofdgerecht, Vegetarisch 4 porties 60 minuten bereiden
Kooktijd:
60 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie, in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd 
  • scheutje olijfolie 
  • handvol walnoten of hazelnoten, grof gehakt
  • 150g roombrie, in plakjes gesneden
  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 kop havervlokken (of havermout)
  • 2 eieren
  • 1/2 dl slagroom
  • kruidenzout

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Bak de ui in de olie en voeg de andijvie met wat zout toe. Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Giet de groente goed af.

3. Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk de randjes van het deeg goed vast. Strooi er een deel van de havervlokken op en schep het grootste deel van de andijvie er op.

4. Bestrooi met een deel havervlokken en verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel.

5. Schep de overige andijvie erop en beleg dit met de brieplakjes en de rest van de gehakte noten.

6. Klop de eieren los met de slagroom, peper en het kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel.

7. Strooi er de rest van de havervlokken op en bak de schotel 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven Ovenschaal

  Laden…