Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Vlaams stoofpotje

Hoofdgerecht 6 porties
Aantal porties:
6
  • 1 kilo runderstoofvlees (sucade in dit geval)
  • 2 flinke uien
  • 3 verse laurierblaadjes (of 2 gedroogde)
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 sneetjes wit brood
  • 250 ml Struis Donker
  • Paar takjes tijm
  • Roomboter
  • Scheut olijfolie (om mee te bakken)
  • 3 eetlepels bloem
  • 750 ml runderbouillon

Snijd de stukken vlees in grote stukken. Snipper de uien. Verhit in een grote braadpan een scheut olijfolie met een klont boter op hoog vuur.

Bak hierin het vlees en breng op smaak met flink wat peper en zout. Zorg ervoor dat het vlees een mooi kleurtje krijgt en dat het goed dichtgeschroeid wordt. Maak de runderbouillon.

Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan zodat het braadvocht met de olijfolie en boter achterblijft. Stoof hier de uien een tijdje in op een wat lager vuurtje. Besmeer ondertussen de twee boterhammen met de mosterd.

Doe vervolgens het vlees terug in de pan. Bak het geheel nog even aan met de bloem (de bloem zorgt later voor enige binding).

Voeg de laurierblaadjes en takjes tijm toe. Leg de boterhammen op het vlees en schenk het bier erbij. Voeg ook de runderbouillon toe.

Laat het geheel minstens anderhalf uur sudderen met de deksel op de pan, op het laagste vuurtje dat je hebt. Zolang het maar zachtjes suddert.

Na de negentig minuten haal je de deksel van de pan. Roer alles goed door en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.

Heerlijk met friet!

Ingredienten

  Laden…