NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Snijd de stukken vlees in grote stukken. Snipper de uien. Verhit in een grote braadpan een scheut olijfolie met een klont boter op hoog vuur.
2. Bak hierin het vlees en breng op smaak met flink wat peper en zout. Zorg ervoor dat het vlees een mooi kleurtje krijgt en dat het goed dichtgeschroeid wordt. Maak de runderbouillon.
3. Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan zodat het braadvocht met de olijfolie en boter achterblijft. Stoof hier de uien een tijdje in op een wat lager vuurtje. Besmeer ondertussen de twee boterhammen met de mosterd.
4. Doe vervolgens het vlees terug in de pan. Bak het geheel nog even aan met de bloem (de bloem zorgt later voor enige binding).
5. Voeg de laurierblaadjes en takjes tijm toe. Leg de boterhammen op het vlees en schenk het bier erbij. Voeg ook de runderbouillon toe.
6. Laat het geheel minstens anderhalf uur sudderen met de deksel op de pan, op het laagste vuurtje dat je hebt. Zolang het maar zachtjes suddert.
7. Na de negentig minuten haal je de deksel van de pan. Roer alles goed door en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.
Heerlijk met friet!