NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Winkel hier je biologische boerenkool, venkel en paksoi. De groenten in onze online winkel komen meestal uit eigen regio. Onze venkel en paksoi komen van boerderij Bijzonderland in het Drentse Nijeveen. Als de groenten in Nederland niet in het seizoen zijn, komen ze uit Zuid-Europa. In de herfst- en wintermaanden hebben we verse boerenkool in ons assortiment van diverse Nederlandse biologische boeren.
Boerenkool is een donkergroene bladgewas die grote bladeren heeft met een kroesrand. In Nederland is het een populaire groente. Wie heeft er nou niet stamppot boerenkool gegeten?
De afgelopen jaren is de groente ook populair geworden in andere landen. In hippe restaurants staan opeens boerenkoolquiches, boerenkoolsla, boerenkoolsoep en gefrituurde boerenkool op het menu. Dit komt omdat boerenkool uitgeroepen is tot superfood. Het is namelijk een super gezonde groente die rijk is aan vitaminen en mineralen. Lees hier meer over de voedingswaarden.
Je kan, net als hippe restaurants over de hele wereld, boerenkool op allerlei manieren bereiden. De groente heeft een licht zoete koolsmaak en is daarom goed te combineren met hartige producten zoals spekjes, kaas en rookworst. Boerenkool is heerlijk in een quiche, ovenschotel en ook in stoofgerechten. Bekijk hier onze recepten met boerenkool.
Venkel is een plant met een anijsachtige en pittige smaak. De bladeren van de plant worden als kruid gegeten, de zaden als specerij en de knol als groente. Hierboven vindt je de knolvenkel. De knol is een verdikking van de stengel van de venkelplant en groeit boven de grond.
Venkel kan je zowel rauw als warm eten. Wanneer je venkel verwarmd wordt de anijsachtige smaak milder. De groente is lekker in combinatie met citrusvruchten, pittige kaas en vis. Wij vinden venkel erg lekker in bijvoorbeeld een ovenschotel met geitenkaas of in een frisse couscous salade met makreel. Bekijk de recepten met venkel hier.
Paksoi is een bladkool met groene bladeren en een witte nerven. Oorspronkelijk komt de groente uit Azië. De knapperige groente wordt vaak in zijn geheel gebruikt in wok- en roerbakgerechten. Paksoi is ook lekker met noedels, knoflook garnalen en kokossaus of in een Oosterse auberginecurry met cashewnoten.