Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Quinoa salade met feta en bietjes en granaatappel

Quinoa salade met feta en bietjes en granaatappel
Hoofdgerecht 2 porties 30 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Wat heb je nodig?

  • 170 gr quinoa
  • 2 rode bieten
  • olijfolie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • handjevol spinazie
  • 125 gram geitenkaas
  • 1 granaatappel of de losse pitjes ervan

Dressing:

  • 1 citroen(sap)
  • 6 volle eetlepels geitenyoghurt
  • 6 theelepel honing
  • 3 a 4 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
  • halve fijngehakte rode peper

Dit is ook handig:
een rasp

Hoe maak je het?

  1. Kook de quinoa volgens verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitjes
  3. Snij de rode biet door vieren met schil. Zet het in een pan met water en laat het koken tot de rode biet gaar is.
  4. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten toe te voegen in een schaaltje.
  5. Laat de rode biet afkoelen (onder eventueel koud stromend water)
  6. Haal de schil van de biet. Gebruik de manier van Sanny, zoals in de video te zien is: Aai en pel.
  7. Rasp de biet fijn en doe het in een schaal.
  8. Voeg de quinoa erbij en meng het goed door elkaar, zodat de salade en roze kleur krijgt. Voeg eventueel olijfolie toe om het minder droog te maken.
  9. Dan kan de dressing erbij en meng het goed.
  10. Voeg de geitenkaas, granaatappelpitjes en spinazie toe. (Bewaar wat geitenkaas en granaatappelpitjes nog voor de topping eventueel)
  11. Tot slot: garneer met pijnboompitjes, stukjes geitenkaas en granaatappelpitjes.
  12. Eet smakelijk!

Ingredienten

  Laden…