NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Koop hier je biologische sperziebonen, snijbonen en peultjes. Ook vindt je hier een aantal biologische peulvruchten. Meer peulvruchten vind je in de categorieën conserven en gedroogde peulvruchten.
Kan je hieronder een product, zoals verse sperziebonen, niet vinden? Dan is het product helaas op het moment niet biologisch verkrijgbaar of in het seizoen.
Normale prijs: 3,99
Special Price 3,25
Normale prijs: 2,98
Special Price 2,29
Sperziebonen, peultjes en snijbonen worden vanwege de gezondheidseffecten gerekend als een groente. Dit komt omdat de peul in zijn geheel wordt gegeten en niet alleen het zaad zoals bij bijvoorbeeld tuinbonen en andere peulvruchten. De groentesoorten behoren daarentegen officieel wel tot de peulvruchtenfamilie. Je vindt hierboven een aantal biologische peulvruchten.
Sperzieboontjes ruiken heerlijk fris en hebben een typische bonensmaak. Ze worden ook wel slabonen of prinsessenbonen genoemd. Een sperzieboon heeft een langwerpige groene peul met daarin kleine zaadkernen. In de maanden juli tot en met september komen onze biologische sperziebonen uit Nederland.
Een variant op de sperzieboon is de haricort vert. Deze rechte en dunne boon wordt vaak geserveerd bij feestelijke diners. Vaak wordt een bosje gekookte haricort verts omwikkeld met een plakje spek en afgebakken in de oven.
Verse sperziebonen hebben een kooktijd van 12-16 minuten en zijn heel veelzijdig. Sperziebonen kan je roerbakken, stoven en koken. Je kan ze daarentegen niet rauw eten omdat ze van nature de gifstof lectine bevatten. Bekijk hier onze recepten met sperziebonen.
Snijbonen zijn ook langwerpige peulen maar zijn een breder en iets stugger dan sperziebonen. De bonen worden daarom ook vaak gesneden gegeten. Vroeger waren snijbonen nog stugger maar tegenwoordig kan je ze ook prima heel eten. Ook snijbonen hebben een frisse bonensmaak. Je kan ze op verschillende manieren bereidden zoals stomen, roerbakken of koken. Ze worden ook vaak verwerkt in stampotten. Een typisch Gronings recept voor stamppot met snijbonen is blote billetjes in het gras.
Peultjes smaken een stuk zoeter dan snijbonen en sperziebonen en zijn lekker knapperig. Ze zijn de jonge peulen van de doperwtenplant en in de peul zitten daarom ook nauwelijks ontwikkelde erwtjes. Peulen hebben een typische vorm en hebben een platte brede peul.
Je kan peultjes koken maar ook roerbakken. In 5-7 minuten zijn ze gaar. Peultjes lijken op sugarsnaps. Deze peulen zijn nog zoeter van smaak. Bekijk hierboven al onze biologische peulen, sperzieboontjes, snijbonen en een aantal van onze biologische peulvruchten.