Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Herkomst
  1. Nederland (31)
  2. Overige landen (4)
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (77)
  2. geen kristalsuiker (71)
  3. geen tarwe (81)
  4. geen zout (20)
  5. glutenvrij (77)
  6. lactosevrij (77)
  7. veganistisch (35)
  8. vegetarisch (70)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Conserven

Bestel hier onze biologische conserven. Je vindt hier biologische groente, peulvruchten, fruit en vis op glas of in blik. Ook vind je hier basisproducten voor heerlijke gerechten zoals biologische kokosmelk en gepelde tomaten in blik.

Ben je op zoek naar een specifiek product? Gebruik dan de zoekfunctie.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoe worden groenten, peulvruchten en fruit geconserveerd?

Groenten en fruit worden geconserveerd omdat ze hierdoor langer houdbaar zijn. Om groenten en peulvruchten te conserveren worden ze enkele uren na de oogst geblancheerd. Met blancheren wordt bedoeld dat groenten en peulvruchten een paar minuten gekookt worden en daarna direct worden gespoeld met koud water. Hierdoor stopt het kookproces en blijven vitamines en mineralen behouden. Vervolgens worden de groenten in de verpakking, vaak glas of blik, gesteriliseerd. Ook wordt er naar smaak zout toegevoegd.

Fruit wordt in stukken gesneden en ook gesteriliseerd in de verpakking. Om vruchten langer houdbaar te maken wordt fruit vaak in suikersiroop ingeblikt. In onze online winkel verkopen we vooral vruchten op sap. Hierin zit minder suiker dan in siroop. Ook proef je de natuurlijke smaak van het fruit meer in plaats van vooral suiker.

Zijn conserven gezond?

Volgens het Voedingscentrum zijn groente- en fruit uit blik of glas in principe even gezond als verse groenten en fruit. Wel is het goed om op de toevoegingen te letten. Deze toevoegen vind je op de ingrediëntenlijst. Aan groenten in blik of glas worden vaak zout toegevoegd. Wanneer je let op je zoutinname dan kan je beter verse groenten en diepvriesgroenten eten. Te veel zout is namelijk niet gunstig voor de bloeddruk.

Je krijgt de meeste voedingstoffen binnen van blik- en potgroenten wanneer je de groenten opwarmt in ‘eigen vocht’ en niet kookt. Vitamines zijn namelijk gevoelig voor vocht en hitte.

Ook fruit uit blik of glas in volgens het Voedingscentrum gezond tenzij het vruchten ‘op siroop’ is. Zoals aangegeven verkopen wij veel ingeblikt fruit op sap in plaats van siroop. Hier zit dus minder suiker in. Blik- en potgroenten en fruit hoeven dus niet per se ongezonder te zijn dan de verse varianten!

Ons aanbod aan conserven

Naast geconserveerde groenten en fruit hebben we ook een ruim aanbod aan biologische of biodynamische groenten in zoetzuur, smeersels, visconserven, olijven en gedroogde tomaten in olie. Bekijk hierboven ons aanbod.

  Laden…