NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier je verse biologische kruiden. Je vind hieronder verse biologische kruiden, kurkuma, knoflook, gember en rode peper. Je kan bij ons verse biologische kruidenbosjes en kruidenplanten kopen. Verse kruiden zijn echt smaakmakers en een goede toevoeging aan elk gerecht.
Zoek je een specifieke kruid? Gebruik dan de zoekfunctie.
Normale prijs: 2,25
Special Price 1,49
Normale prijs: 2,49
Special Price 1,99
Normale prijs: 2,98
Special Price 2,75
Normale prijs: 2,25
Special Price 1,49
Normale prijs: 2,29
Special Price 1,99
We hebben verschillende biologische kruidenplanten in ons assortiment. Deze planten zijn handig wanneer je graag verse kruiden op voorraad hebt. Met de volgende tips geniet je langer van je kruidenplant.
Voor de beste verzorging kun je de planten overpoten naar een grotere pot. Hierdoor krijgen de wortels meer ruimte om te groeien.
Ook nemen kruidenplanten graag zelf water op. Poot kruidenplanten daarom in een pot met waterreservoir of een pot waar een schaaltje onder kan. Doe hier water in zodat de plant het water zelf kan opnemen.
Heb je een takje of een aantal blaadjes nodig? Knip dan een takje tot ongeveer 2 cm vanaf de bodem of tot de onderste blaadjes af. De plant zal daar opnieuw scheuten gaan vormen en groeien.
Koop je een bosje verse kruiden? Bewaar het bosje dan in de koelkast tot dat je er mee gaat koken. Dit doe je door het bosje in een vochtige theedoek of keukenpapiertje te wikkelen. Hierdoor blijven de kruiden langer fris. Gember en kurkuma zijn in een afgesloten verpakking ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.
Vaak heb je voor gerechten een handje verse kruiden nodig. Hierdoor heb je al snel een aantal takjes of blaadjes over. Gooi ze niet weg. Bieslook, peterselie en munt kun je bijvoorveeld invriezen. Ook kan je van rozemarijn en dragon heerlijke kruidenolie maken. Voeg de kruiden toe aan olijfolie en laat de aroma’s 1 tot 2 weken intrekken. Bewaar de olie op een donkere plek. Of maak van overgebleven salie, bieslook of bijvoorbeeld oregano kruidenboter. Hiervoor heb je knoflook, peper, zout en roomboter op kamertemperatuur nodig. Kneed alle ingrediënten door elkaar en bewaar in de koelkast of vriezer. Er zijn dus genoeg mogelijkheden met overgebleven verse kruiden!
Ook vind je op onze website een heleboel recepten met verse munt, bieslook, salie en meer. Op onze receptenpagina kan je zoeken op ingrediënten. Maak bijvoorbeeld eens Chinese kool met gember of ovenpasta met pompoen en salie. Bekijk hierboven ons aanbod aan verse kruiden.