Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Ovenpasta met pompoen

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 30 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne rigate
  • 1 pompoen 
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g) 
  • 2 tl gedroogde salie

 

Bereidingswijze

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm.

3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit.

4. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout.

5. Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…