NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier biologische yoghurt. We hebben volle, halfvolle en magere yoghurt in ons assortiment. Je kan kiezen uit naturel of met een (fruitig) smaakje! Probeer ook eens geiten- en schapenyoghurt. Beide yoghurtsoorten zijn gezond en smaken heerlijk!
Zoek je een specifiek product? Gebruik dan de zoekfunctie.
Voor het maken van de yoghurts in ons assortiment is natuurlijk alleen maar biologisch melk gebruikt. Biologische melk komt van koeien die ruimte hebben in schuren en zo veel mogelijk buiten grazen. Dit doen ze op weilanden die niet bespoten zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. De koeien van biologische boeren krijgen geen preventieve antibiotica toegediend. Ook krijgen ze biologisch voer die bij voorkeur op eigen bedrijf verbouwd is. Het voer bevat geen genetisch gemodificeerde bestanddelen. De koeien leven en eten dus zo natuurlijk mogelijk!
Yoghurt bestaat uit melk en melkzuur. Melkzuur wordt gemaakt van melkzuurbacteriën, ook wel levende yoghurtcultuur genoemd. Om yoghurt te maken worden melkzuurbacteriën aan gepasteuriseerde verwarmde melk toegevoegd. Dit blijft tussen 4 tot 16 uur staan zodat de bacteriën melksuikers om kunnen zetten in melkzuur. Na het fermentatieproces wordt het geheel afgekoeld en is de yoghurt klaar voor consumptie.
Er zijn twee verschillende soorten yoghurt. Roeryoghurt wordt glad geroerd voordat het in de verpakking gaat. Het heeft een stevige en gladde structuur. Roeryoghurt fermenteert op en lage temperatuur voor een langere periode dan standyoghurt. Standyoghurt rijpt na in de verpakking en heeft een stevige structuur en is niet schenkbaar. In onze online winkel hebben vooral roeryoghurt in het assortiment en standyoghurt van schapenmelk.
Naast biologische roer- en standyoghurt verkopen we ook hangop, kefir, Yomio, Bulgaarse en Griekse yoghurt in onze online winkel. Deze yoghurtsoorten hebben allemaal verschillende samenstellingen en smaken.
Griekse yoghurt en hangop hebben een dikkere structuur omdat uit beide yoghurtsoorten vocht is gezeefd. Bulgaarse yoghurt heeft ook een dikkere structuur. Bij deze yoghurtsoort wordt het melk eerst ingedikt voordat er (stand)yoghurt van wordt gemaakt.
Aan kefir wordt naast melkzuurbacteriën ook gisten toegevoegd. Ook bevat het koolzuurgas en alcohol waardoor het tintelt op de tong. Kefir heeft een lichtzure smaak en lijkt op drinkyoghurt.
Tenslotte wordt Yomio bereid als yoghurt en aangezuurd met de speciale Yomio culturen L.Acidophilus, B.Bifidus en Sc. Thermophilus. Deze zuren produceren rechtsdraaiend melkzuur. Yomio yoghurt heeft een milde smaak.
Rechtsdraaiend melkzuur is van nature in ons lichaam aanwezig. Hierdoor wordt yoghurt met meer rechtsdraaiend melkzuur makkelijker verteerd.
Bekijk hierboven al onze verschillende yoghurtsoorten. Zoals je hebt gelezen is er keuze genoeg!