Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Herkomst
  1. Nederland (7)
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (5)
  2. geen kristalsuiker (8)
  3. geen tarwe (9)
  4. geen zout (5)
  5. glutenvrij (8)
  6. lactosevrij (5)
  7. veganistisch (3)
  8. vegetarisch (9)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Boter en margarine

Bestel hier je biologische boter, magarine en ghee. Je vindt op deze pagina biologische roomboter, grasboter, boerenboter en halvarine. Lekker voor op een boterham of om in te bakken. Ook hebben we plantaardige bakken en braden in ons assortiment.

Hoe wordt boter gemaakt

Roomboter wordt gemaakt door verzuurd room te karnen. In dit proces klonteren de vetdeeltjes zich samen en scheiden ze zich af van karnemelk. Uit dit vet wordt boter gemaakt. Om boter genoemd te worden moet er ten minste 80% melkvet in het product zitten.

Het verschil tussen roomboter en grasboter

Wij hebben zowel roomboter als grasboter in ons assortiment. Het verschil tussen beiden is dat roomboter het hele jaar door wordt gemaakt en grasboter wordt gemaakt van room uit de weideperiode. Dit is de periode waarin koeien in het gras grazen. Grasboter heeft een gelere kleur, meer smaak en is beter smeerbaar.

Biologisch is gezond

Biologische roomboter heeft een betere smaak dan normale roomboter omdat biologisch gehouden koeien het grootste gedeelte van het jaar in de wei vers gras eten. Koeien die continu op stal staan krijgen hooi, kuilgras en aanvullende voedingsmiddelen. Dit proef je terug. Ook bevat biologisch boter door onder andere het verschil in voer meer onverzadigde vetten en omega 3-vetzuren dan gangbare boter. 

Biologische geklaarde boter

We hebben ook ghee is assortiment. Ghee is geklaarde boter en wordt in India veel gebruikt voor frituren en braden. Bij ghee zijn de eiwitten, zouten en water uit het boter gehaald. Hierdoor heeft ghee een hoge verbrandingstempratuur van 250  ̊C en wordt het bij verhitting niet bitter en bruin. Ghee is dus een goed alternatief om te bakken en frituren en heeft een heerlijke nootachtige smaak.

Biologische margarine, halvarine en bakken & braden

Margarine wordt vaak boter genoemd maar dat is het officieel niet. Margarine bestaat namelijk uit een mix van plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie en olijfolie. De oliën bevatten de meervoudige onverzadigde vetzuren omega 3 en 6. Deze vetzuren zorgen voor een gezonde cholesterolgehalte in je bloed.

Halvarine en bakken & braden worden ook gemaakt van plantaardige oliën. Hierbij bestaat halvarine  voor 50% uit minder vet dan margarine. Bekijk hierboven ons aanbod aan plantaardige botervervangers en boter.

  Laden…