NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Wat zijn “microgroenten”?
Kiemen ken je wel. Taugé is bijvoorbeeld een heel bekende. Microgroenten worden weleens verward met kiemen. Een groot verschil is het bladgroen. Microgroenten groeien in het licht en zijn daardoor veel langer te bewaren dan kiemen. Het zijn jonge spruiten van bijvoorbeeld zonnebloem, erwt of radijs. Met een extra intense smaak van deze planten!
Waarom zijn microgroenten zo gezond?
In de jonge spruit zitten alle gezonde stoffen van de volwassen plant. Maar dan 4 tot 40 keer meer geconcentreerd! Eet je dus de micro-versie van broccoli dan is 50 gram net zo gezond als ongeveer 250 gram. En in een spruit zitten nog geen calorieën! Wij telen ze zonder gebruik van chemische toevoegingen, geheel op biologische wijze dus.
Microgroenten, hoe gebruik je die?
Onze microgroenten eet je zo uit het vuistje. Simpel en rauw. Ze zijn trouwens erg veelzijdig. Doe ze op je boterham met kaas. Voeg ze toe aan je salade of serveer ze apart bij het diner. Je kan er ook extra gezonde smoothies van maken.
Microgroenten zijn dé manier om extra gezondheid aan je dagelijks eten toe te voegen.
Herkomst | Nederland |
---|---|
Allergieinformatie | geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch |