Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Bladerdeeg

Je vindt hier biologische bladerdeeg gemaakt van tarwemeel en speltmeel. We hebben ingevroren en vers bladerdeeg in ons assortiment. Hiermee kan je heerlijke zoete en hartige gerechten maken. zoals quiches, appelflappen en tarte tins. Kijk voor bakinspiratie op onze receptenpagina.

Wat is bladerdeeg

Bladerdeeg is een deegproduct dat gemaakt wordt van bloem, zout, boter en water. Wij hebben een variant van tarwemeel en speltmeel in ons assortiment. De deegsoort wordt ook wel “getoerd” genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat het deeg gemaakt is uit dunne laagjes boter en deeg. Het deegproduct wordt gemaakt door deeg een aantal keren uit te vouwen, te beboteren en uit te rollen. In Frankrijk noemen ze bladerdeeg “mille-feuille”. Dit betekend duizend laagjes. Hoewel het niet letterlijk bestaat uit duizend laagjes, beschrijft het wel goed de structuur.    

Luchtige bereiding

Tijdens het bakken smelten de laagjes vet in het deeg. Het water in de boter verdampt en hierdoor staan luchtophopingen tussen de lagen deeg. De deeglagen verharden en hierdoor wordt het deeg heerlijk luchtig en krokant. In Engeland wordt het daarom ook wel “puff pastry” genoemd.

Krokante bereiding

Je kan er ook voor zorgen dat het bladerdeeg niet gaat rijzen in de oven. Dit doe je door met een vork of een mes gaatjes te prikken in het deeg. Hierdoor kan het verdampende water ontsnappen en ontstaan er geen luchtophopingen. Na het bakken hou je een knapperige koekje over die door de boter vol en romig van smaak is. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het maken van deeg voor tompoezen.

Zoete recepten

Je kan bladerdeeg gebruiken voor allerlei recepten. We hebben op onze website verschillende recepten staan met het deegproduct. Maak bijvoorbeeld eens supersimpele appelgebakjes uit de oven. Verder leent bladerdeeg zich ook goed voor het maken van taartbodems, appelflappen, tarte tatins en tompoezen. Je kan van bladerdeeg geen croissants maken want daarvoor heb je een bladerdeegvariant met gist nodig.

Hartige recepten

We hebben ook een heleboel hartige recepten met bladerdeeg op onze website staan. Probeer bijvoorbeeld eens een tarte tin van witlof, paddenstoelen pompoenpakketjes of een hartige taart met prei en spek te maken. Verder kan je ook worstenbroodjes en kaaskoekjes maken van deze deegsoort. Bekijk hierboven ons aanbod aan bladerdeeg.

  Laden…