Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (22)
  2. geen kristalsuiker (21)
  3. geen tarwe (21)
  4. geen zout (22)
  5. glutenvrij (1)
  6. lactosevrij (22)
  7. veganistisch (17)
  8. vegetarisch (22)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Rijst

Bestel hier biologisch rijst. We hebben rijst in veel soorten en maten. Je hebt keuze uit biologische ronde, lange, snelkook- en risottorijst. Met deze rijstsoorten kan je heerlijke rijsgerechten op tafel zetten. Ook verkopen we dessertrijst waarmee je bijvoorbeeld rijstepap of rijstvlaaien kan maken.

Ben je opzoek naar een specifiek product? Bijvoorbeeld biologische basmatirijst of zilvervliesrijst? Gebruik dan de zoekfunctie en zo vind je het product snel.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2

Het verschil tussen lang en rond

Lange rijst is moeilijker te telen dan ronde rijstvariant en heeft een lagere opbrengst. Rijst met lange korrels is daarom vaak duurder dan de rijstsoorten met rond korrels. Ronde rijst is na het koken smeuïg en kan gaan kleven. Je kan de ronde rijstsoort goed serveren met een rijke saus. Ook wordt er vaak rijstwafels, rijstdrank en rijstmeel van gemaakt. Lange rijstvarianten koken goed droog. Deze rijstsoort is goed om mee te roerbakken en geschikt voor pilaf en nasi.

Van beide varianten hebben we witte, bruine en zilvervliesrijst. Bij bruine en zilvervliesrijst zijn de korrels alleen gepeld en niet geslepen. Ze zijn dus volkoren. Bij witte rijst is de hele vlies weggeslepen. Deze rijstsoort is licht verteerbaar want het bevat een stuk minder vezels.  

Biologische snelkookrijst

De snelkookrijst in ons assortiment is ‘parboiled longgrain’-rijst van De Nieuwe Band. De rijst wordt eerst in zijn vlies geweekt en vervolgens gestoomd. Door dit proces worden de mineralen, vitaminen en zouten uit het vlies in de korrel geperst. Vervolgens worden de rijstkorrels gedroogd, gepeld en geslepen. Dankzij dit proces heeft snelkookrijst een hogere voedingswaarde dan de witte rijstvariant.    

Rijst met een twist

Je kan rijst net even anders laten smaken door tijdens het koken iets toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld een laurierblaadje of kardemonpit toe aan het kookwater. Hierdoor gaat het heerlijk geuren. Je kan er ook voor kiezen om het te koken in bouillon. Koken in (deels) kokosmelk is ook een optie. Hier wordt het lekker romig van.

Geurende rijstsoorten

We hebben ook rijstsoorten in ons assortiment die al heerlijk geurend zijn van zichzelf. Pandanrijst, ook wel jasmijnrijst genoemd, heeft nootachtige geur en smaak. Het is een Thaise langkorrelige rijstsoort en smaakt goed bij bijvoorbeeld groene curry. Basmatirijst is ook lang korrelig en is afkomstig uit Pakistan en India. De smaak is nootachtig, anders dan de smaak van pandanrijst. De rijstsoort wordt veel gebruikt in de Indiaanse keuken.    

Fairtrade-rijst zonder keurmerk

Het grootste gedeelte van onze rijstsoorten komen van De Nieuwe Band. Zij importeren de verschillende rijstsoorten van biologische telers uit Italië, India en Canada. Naast biologische rijst hebben ze ook een lijn fair-traderijst. Deze rijstsoorten zijn fair-trade maar hebben geen fair-trade logo op de verpakking. Hiervoor is gekozen omdat er voor de fair-trade logo betaald moet worden. Door het logo niet op de verpakking te plaatsen is de verkoopprijs van het rijst betaalbaarder en krijgen de boeren in India meer (een dubbele) premie.Je leest er hier meer over. Bekijk hierboven ons aanbod aan biologisch en fair-trade rijst.

  Laden…