Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
  • GRATIS BEZORGING
    in (groot deel van) Groningen&Drenthe
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 9,0
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Japans

Je vindt hier een aantal biologische producten die horen bij de Japanse keuken. We hebben in ons assortiment verschillende biologische soorten zeewier, nori, tamari soja sauzen, miso, kuzu en sesamolie.

Ben je op zoek naar specifiek biologisch Japans product? Bijvoorbeeld biologische nori of sushi azijn? Gebruik dan de zoekfunctie.

De Japanse keuken

In de Japanse keuken wordt er veel seizoensgebonden en voedzaam gekookt. Hierbij is niet alleen de smaak van het gerecht belangrijk maar ook het uiterlijk van het gerecht. Ze maken hiervan echte kunstwerkjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooi opgemaakte bento boxen. Bekende gerechten uit Japan zijn sushi, misosoep, noedels, tempura, teriyaki en yakitori gerechten. Lees hieronder verder over onze Japanse producten of bekijk hierboven ons aanbod.

Biologische miso

Miso is een kruidenpasta die gemaakt is van gefermenteerde sojabonen, koij (schimmel), gerst en zout. Er bestaan verschillende kleuren en soorten miso. Een donkere misopasta heeft vaak een zoute smaak en een lichte miso een subtiele smaak. Ook bestaan het miso’s op basis van rijst en soja. Miso heeft een eigen umami smaak. Umami wordt ook wel de vijfde smaak genoemd naast zoet, zout, zuur en bitter. Met de bouillonpasta kan je heerlijke (miso)soep maken of gerechten een diepe smaak geven. Ook heeft miso een gunstig effect op je darmflora.  

Biologische Kuzu

Kuzu is een bindmiddel dat gemaakt wordt van de wortel van de Japanse kuzuplant. Het geeft dunne vloeistoffen, zoals soepen en sauzen, een gladde en glanzende binding zonder de smaak aan te tasten. Je kan kuzu gebruiken als natuurlijke en glutenvrije vervanger voor maïzena. Je kan kuzu in een grijze en witte variant komen. Het verschil is dat de grijze variant ongefilterd en ongewassen is. De grijze variant heeft hierdoor iets meer voedingswaarden dan de witte variant. Kuzi is namelijk rijk aan antioxidanten en wordt in Japan al sinds de oudheid gebruikt bij verkoudheid, griep, maag- en darmproblemen. 

Biologische zeewier

Zeewier kan gegeten worden als groente maar gebruikt worden als smaakmaker of decoratie. Het is rijk aan mineralen zoals jodium en calcium. Ook bevat vitamine C en E. Er zijn verschillende soorten zeewieren in onze online winkel verkrijgbaar. Nori wordt vaak gebruikt om sushi in te rollen maar is ook lekker in zeewiersalades. Wakame en kombu wordt vaak gebruikt in soepen. Hijiki kan aan allerlei gerechten worden toevoegt voor een nootachtige, zoute toon.

avaiable in the app store
  Laden…