NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier je biologische koffiebonen, filterkoffie, koffiepads of cafeïnevrije koffie. Je kan bij ons koffie van Arabica en/ of Robusta bonen bestellen. Robusta koffie smaakt over het algemeen bitter en sterk. Arabica koffie heeft een fruitige en minder bittere smaak. Door bonen uit verschillende landen en beide boonsoorten te combineren ontstaan er verschillende smaakprofielen.
We hebben ook twee soorten biologische cafeïnevrije koffievervangers in ons assortiment gemaakt van cichorei. Dit is een plant uit de witloffamilie. Er is dus voor elk wat wils!
Normale prijs: 9,69
Special Price 8,72
Normale prijs: 5,48
Special Price 4,91
Koffie zet je door gemalen bonen te trekken in heet water. De methode waarop het wordt gezet bepaald de naam van de koffie. Je kan bijvoorbeeld snelfilterkoffie, seseo, french press, en cold brew koffie maken. Lees hieronder verder hoe je deze soorten zet.
Snelfilterkoffie is in Nederlandse huishoudens een populaire methode om koffie te zetten. Hiervoor wordt een koffiezetapparaat gebruikt. In het reservoir wordt water gedaan en in de koffiefilterhouder een koffiefilter met (grof) gemalen koffiebonen. Na ongeveer 4 minuten heb je een heerlijke volle koffiepot.
Een nog snellere manier dan snelfilterkoffie is koffiezetten met een Senseo apparaat. Hiermee wordt er onder hogedruk heet water door een koffiepad gedrukt. Hierdoor heb je binnen een halve minuut een kopje senseo.We hebben verschillende koffiepads in ons assortiment.
French press koffie wordt gezet met een cafetière. Dit is een glazen pot met een filter van metaal. Koffie, gezet met een cafetière, heeft een vol karakter. Dit komt omdat de gemalen koffiebonen langer contact hebben met heet water en de metalen filter kleine deeltjes van de maling doorlaat.
Koffiezetten in een cafetière gaat als volg. Eerst wordt er een mengsel van grofgemalen koffiebonen in de pot gedaan. Vervolgens wordt hier net van de kook af water overgegoten. Na 4-5 minuten trekken wordt de plunjer met de deksel op de pot geplaatst. De plunjer wordt van boven naar beneden gedrukt. Het filter filtert de gemalen koffiebonen uit het water. Bovenin de pot blijft koffie over en onder het filter de gemalen koffiebonen. Na het filteren kan het geschonken en opgedronken worden.
Deze methode van koffiezetten kan cholesterol verhogend werken. Dit komt door stoffen zoals cafestol die in het koffie blijven door de methode van filteren. Het Voedingcentrum raad daarom aan om maar 1 kopje cafetièrekoffie per dag te drinken.
Cold brew is een perfecte manier om koffie te drinken in de zomermaanden. Je kan cold brew zetten in een french press of gewoon in een kan met (papieren) filter. Je maakt cold brew door gemalen koffiebonen en koud water samen te voegen. Na 12 uur trekken in de koelkast filter je de koffie. Voeg een paar ijsklontjes toe en je hebt heerlijke koude koffie. Natuurlijk kan je hier koffiemelk en/ of suiker aan toevoegen.
Bekijk hierboven ons aanbod aan biologische koffiebonen, decafé, grofgemalen koffiebonen, gemalen koffiebonen, snelfilterkoffie en oploskoffie.