Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (8)
  2. geen kristalsuiker (8)
  3. geen tarwe (8)
  4. geen zout (8)
  5. glutenvrij (8)
  6. lactosevrij (8)
  7. veganistisch (5)
  8. vegetarisch (7)
Herkomst
  1. Nederland (7)
  2. Overige landen (1)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Paddenstoelen

Winkel hier je biologische paddenstoelen. We hebben onder andere biologische champignons, oesterzwammen, portobellos en shiitakes in ons assortiment. Elke paddenstoelsoort heeft een eigen karakteristieke smaak. Je kan met paddenstoelen heerlijke gerechten maken en ze zijn ook nog eens gezond. Ze hebben namelijk een hoog eiwitgehalte en zijn rijk aan vitamines en mineralen.

Biologische paddenstoelen

De paddenstoelen in onze online winkel zijn biologisch geteeld. Dit betekend dat de paddestoelen gekweekt zijn zonder bestrijdingsmiddelen. De paddenstoelen groeien op een met schimmel ingeënt gepasteuriseerde mengsel dat substraat wordt genoemd. Dit mengsel bestaat uit biologische stro, kippenmest en natuurgips. Paddestoelen groeien in donkere ruimtes en worden gekweekt met behulp van water en warmte. Wanneer de paddestoelen een goed formaat hebben worden ze handmatig geplukt en vaak meteen in verpakkingen gedaan want ze zijn erg kwetsbaar.

Paddestoelen bewaren

Paddestoelen bewaar je in de koelkast. Je kan ze het beste uit de buurt houden van sterk ruikende groenten zoals ui en prei. Door de sponzige structuur nemen paddestoelen snel geurtjes op. Ook kan je ze het beste niet in de buurt van fruit leggen. Fruit geeft namelijk het stofje ethyleen af en dit zorgt ervoor dat paddestoelen snel verouderen.

Bereiden

Voordat je een paddenstoel kan eten verwijder je eerst de aarde. Dit doe je niet met water want dit nemen paddenstoelen door de sponzige structuur snel op. Het water komt er dan tijdens het bakken weer uit en hierdoor in het dan niet meer mogelijk om de paddestoelen knapperig te bakken. Maak ze daarom voorzichtig schoon met een borsteltje of keukenpapier. Vervolgens snij je het onderste gedeelte van de steel eraf en daarna kan je ze verwerken zoals je wil. 

Elke paddenstoelsoort heeft zijn eigen smaak

Zoals je hierboven kan zien hebben we verschillende paddenstoelsoorten in ons assortiment. De soorten kan je op allerlei manier bereiden. Bekijk hier onze recepten met paddenstoelen of lees hieronder verder over de verschillen in smaken en bereidingswijzen.

Witte champignons hebben een milde smaak en kan gebruikt worden in bijvoorbeeld pastasauzen. Ook de portobello, een grote champignonsoort, heeft een neutrale smaak. Deze paddenstoelsoort heeft een vlezige structuur en een grote hoed. Daarom wordt de portobello vaak gevuld met een lekker vulling met bijvoorbeeld kaas. De kastanjechampignon heeft een sterkere nootachtige smaak en een stevigere bite. Door de kastanjechampignon te bakken met tijm, komt de nootachtige smaak nog meer naar voren.

Oesterzwammen hebben een zachte en romige smaak en zijn lekker in soepen, salades en sauzen. Ze hebben vaak een aromatischere smaak dan champignons. Hierdoor zijn ze ook lekker gebakken op toast.

Ten slotte heeft de shiitake heeft een kruidige en nootachtige smaak en sappige vruchtvlees. Je kan deze paddenstoelsoort het beste roerbakken, grillen of stoven. Ontdek hier onze recepten met paddenstoelen of bekijk hierboven ons aanbod.

  Laden…