Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
Herkomst
  1. Nederland (3)
  2. Overige landen (1)
Allergieinformatie
  1. geen koemelk (5)
  2. geen kristalsuiker (5)
  3. geen tarwe (5)
  4. geen zout (4)
  5. glutenvrij (5)
  6. lactosevrij (5)
  7. veganistisch (5)
  8. vegetarisch (5)
  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Asperge, artisjok, selderij

Winkel hier je biologische asperges, artisjokken en selderij. Afhankelijk van het seizoen hebben we ze vers in ons assortiment. Verse biologische asperges vindt je bijvoorbeeld alleen van eind april tot eind juni in onze online winkel. We hebben daarom ook geconserveerde asperges in ons assortiment waardoor je het hele jaar van asperges kan genieten. 

Biologische asperges

Asperges hebben een eigen kenmerkende smaak. De witte asperge heeft een delicatere smaak dan de groene asperge. Hierom wordt de witte asperge vaak gecombineerd met subtiele smaken (ei, boter, ham) en groene asperges met sterke smaken (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas en krachtige sauzen).   

Het telen van asperges

Het telen van asperges is een meerjarige aangelegenheid. De kweker zaait in het eerste jaar zaden en daaruit groeien stevige 1-jarige planten. Deze planten worden gerooid en uitgeplant bij de aspergeteler. Pas in het tweede jaar worden de asperges opgerugd en afgedekt met recyclebaar plastic. De asperges worden opgerugd zodat de wortelspruit tot een goede lengte kan groeien. In de ruggen onder het plastic groeien de witte asperges. Groene asperges groeien boven de grond.  Pas in het vierde jaar kan de plant het gehele aspergeseizoen geoogst worden. Een aspergeplant kan uiteindelijk 10 jaar op het land staan.

Biologische artisjokken

De artisjok heeft een zachte en bittere smaak. Het is de bloemknop van een distelsoort en wordt geplukt vlak voor dat de knop in bloei gaat. Wanneer je de artisjok door laat groeien ontstaat er een felle paarse bloem. Ze zijn dan niet meer eetbaar maar wel erg mooi.
We hebben verse artisjokken van ongeveer december tot en met mei in ons assortiment. Onze verse artisjokken komen meestal uit Frankrijk want de artisjok wordt maar op kleine schaal in Nederland geteeld.

Artisjok bereiden

Je kan artisjokken in zijn geheel eten. Hiervoor hoef je alleen de stengel en onderste harde bladeren te verwijderen en te koken, stoven of bakken. Vaak wordt alleen het artisjokhart gegeten. Het hart is de bloembodem waarom de vele kleine blaadjes zijn gevouwen. Om alleen de artisjokhart over te houden moeten alle bladeren, steel, bodem, hooi (haartjes op de bloembodem) weggesneden worden. Vind je dit een ingewikkelde klus? We hebben ook heerlijke geconserveerde artisjokharten is ons assortiment. Je kan ze vinden met behulp van de zoekfunctie.

Biologische selderij

We hebben afhankelijk van het seizoen verschillende soorten biologische selderij in ons assortiment. We hebben selderij, bleekselderij en knolselderij.
Het eerste tuinkruid is vergelijkbaar met peterselie maar heeft een sterkere smaak. Bleekselderij heeft een zachtere smaak. Van bleekselderij kunnen zowel de stengels als bladeren zowel warm als koud gegeten worden. Bleekselderij wordt vaak gebruikt als basis van bouillon en soep. Koud zijn de stengels handig als dragers voor dips zoals hummus. Ook knolselderij wordt vaak gebruikt als basis voor soepen, bijvoorbeeld voor erwtensoep. Knolselderij is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Bekijk hierboven welke soorten selderij we op het moment in ons assortiment hebben.

  Laden…