NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Koop hier je biologische kolen, bieten en knollen. Je vind hier, afhankelijk van het seizoen, onze biologische rode bieten, chioggia bietjes, bosbieten, raapjes, knolselderij, koolrabi, koolraap, spitskool, savooiekool, palmkool, rode en witte kool.
Kun je een product, zoals een koolsoort, hieronder niet vinden? Dan zijn de biologische kolen, knollen of rapen op het moment niet in het seizoen of niet biologisch leverbaar. Probeer een andere groentesoort en laat je verrassen.
Normale prijs: 2,98
Special Price 2,49
Normale prijs: 1,99
Special Price 1,25
Rode bieten hebben een typerende aardse en friszoete smaak. Er zijn twee varianten van de rode, ronde knolgroente. Dit zijn de bosbiet en winterbiet.
De bosbiet, ook wel zomerbiet genoemd, worden ongeveer van mei tot september aangeboden. Ze zijn kleiner dan winterbieten en hebben eetbaar loof. Bosbieten zijn zo genoemd omdat ze vaak worden verkocht in bosjes. De winterbiet wordt verkocht van ongeveer oktober tot april. Ze zijn groter dan bosbieten en hebben geen loof.
Naast rode bieten bestaan er ook Chioggia bieten, gele en witte bieten. Dezen zijn een stuk zoeter dan de rode variant en zijn heerlijk warm of koud in bijvoorbeeld salades.
We hebben koolrabi, mei- en herfstraapjes in ons assortiment. Ongekookt smaakt koolrabi naar selderij. Wanneer je de knol verwarmd wordt de selderij smaak minder en neigt het meer naar de smaak van bloemkool. Koolrabi groeit boven de grond en is een verdikking van de stengel van een koolplant.
Raapjes groeien wel onder de grond. Het verschil tussen meiraapjes en herfstraapjes is de oogstperiode. Jonge meirapen hoef je niet te schillen en hebben een jonge en milde smaak. Herfstraapjes smaken wat zoeter wanneer ze groter geoogst worden en moeten wel geschild worden.
De koolraap is naar alle waarschijnlijkheid een kruising tussen een koolraap en kool. De koolraap hoort officieel bij de koolsoorten maar groeit wel onder de grond. De koolraap heeft een bijzondere aromatische smaak en kan gekookt of gestoofd gegeten worden.
Naast knollen en bieten verkopen we ook diverse koolsoorten. De koolfamilie is heel uitgebreid. Hoewel sommige kolen op elkaar lijken heeft elke koolsoort een eigen smaak en structuur. Je kan kolen roerbakken, koken en stomen.
Kolen worden ook vaak gefermenteerd. Denk hierbij aan zuurkool, gemaakt van witte kool, en kimchi wat gemaakt wordt van Chinese kool. Hierdoor ontstaat een andere smaak en is kool langer houdbaar.
Wil je graag een keer knolselderij of raapjes proberen maar kom je er niet uit hoe je de groente kan bereiden? Op onze website staan diverse recepten. Op deze pagina kan je zoeken op ingrediënten waardoor je gemakkelijk een recept zult vinden met bijvoorbeeld knolselderij, koolrabi of bieten.