Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Bodega de Pinoso

 

technisch directeur Javi controleert de biologische druiven

La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coöperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 400 boeren bij de coöperatie aangesloten en nu is meer dan 50% van de wijnproductie biologisch. De Bodega organiseert voor haar leden veel bijeenkomsten over biologische landbouw. Men wil namelijk in de nabije toekomst 100% biologisch werken.

De boeren die aangesloten zijn bij de coöperatie worden intensief door het team begeleidt. Zo worden er monsters van de druiven naar het laboratorium gehaald om de rijpheid te onderzoeken en te bekijken wat de beste tijd is om de druiven te plukken.

De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven die mooie wijnen opleveren. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort Monastrell.

De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!

Bekijk alle producten van Bodega de Pinoso in onze EKONOOM webwinkel!

avaiable in the app store
  Laden…