NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier onze biologische rode wijnen. We hebben verschillende soorten biologische rode wijn in ons assortiment, zoals Tempranillo, Merlot, Syrah en Caubernet Sauvignon. Klik op de wijn die je wilt proberen en lees bij wat voor gerecht de wijn het beste past.
Onze rode wijnen zijn stuk voor stuk biologisch en zijn gemaakt zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en toevoegingen. De rode wijnen in ons assortiment zijn gemaakt van blauwe druivenrassen. Voor de rode kleur laten wijnmakers de schillen van blauwe druiven meegisten. De kleur van jonge rode wijnsoorten wordt hierdoor paarsig en oudere rode wijnen hebben hierdoor een oranje, bruinrode kleur.
Bij witte wijnsoorten worden de pitten en schillen juist uit de geperste sap gehaald en bij rosé worden de schillen en pitten eruit gehaald wanneer de wijn de juiste kleur heeft. Bekijk hier onze biologische witte wijnen en rosé wijnen.
Er bestaan een heleboel verschillende soorten rode wijnen. Deze wijnen zijn vaak vernoemd naar het type druivenras die gebruikt is of de wijnstreek of gebied waar de wijnsoort vandaan komt. Wijnen zoals Tempranillo, Syrah, Merlot, Pinot Noir en Caubernet Sauvignon zijn vernoemd naar het type druivenras. Wijnen zoals Chianti verwijzen naar de streek waar de wijnsoort vandaan komt.
Elke druivenras heeft weer zijn eigen smaak. De Pinot Noir is bijvoorbeeld licht, fruitig (aardbei en kers) en heeft een frisse smaak, de Merlot is juist romig zacht en fruitig en de Syrah is peperig en stevig van smaak. Zo heeft iedere druivenras zijn eigen kenmerken. Ook bevat iedere druivenras een andere hoeveelheid tannine.
Op flessen rode wijn staat bijna altijd dat er tannines in zitten. Tannines komen van druivenschillen, -pitten en –steeltjes. Ook kan tannine komen van de houtenvaten waarin de wijn gerijpt is. Tannine zorgt ervoor dat bacteriën in de fles niet door groeien, de wijn geleidelijk rijpt en de fles langer houdbaar is. Je proeft tannine ook terug. Een wijnsoort met veel tannines heeft een droge en iets hardere smaak. Dit hoeft niet per se verkeerd te smaken wanneer de tannines mooi samenvallen met de overige smaken.
Met rode wijnen kan je heerlijke sauzen, stoofpotjes en drankjes maken. Wij hebben op onze receptenpagina een aantal recepten met rode wijn staan. Ontdek bijvoorbeeld onze recepten voor sangria, een stoofpeer-crumble en wilde eendenborstfilet. Bekijk alle recepten met rode wijn hier of scrol naar boven voor ons aanbod aan rode wijnen.