NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Op deze pagina vind je al onze biologische vegan vervangers voor ei, zuivel, vlees en kaas. Daarnaast vindt je hier ook andere producten zoals vegan edelgistvlokken, bouillonblokjes, snoep, sauzen, koeken en vinaigrettes.
Je kan aan de linkerzijde kiezen voor een productcategorie. Ben je opzoek naar een specifiek product? Gebruik dan de zoekfunctie.
In ons assortiment heb je een ruime keuze aan zuivelververvangers van Provomel. Zij produceren alleen plantaardige en biologische producten. Wij hebben van Provamel plantaardige kookroom (soja cuisine), melk, yoghurt en boter in ons assortiment.
Een geweldig plantaardig alternatief voor roomkaas is de vegan roomkaas van Soyananda. Ook vind je hier plakjes kaas van de merken Wilmersburger en Vbites. Lekker voor op een boterham, een veganistische cheeseburger of pizza.
Wil je graag iets bakken maar wil of mag je geen ei eten? Gebruik dan het veganistisch alternatief voor eieren in ons assortiment van Ache Natural. Dit product geeft namelijk de binding in een recept die een ei normaal gesproken geeft.
We hebben in ons assortiment een groot aantal vleesvervangers, waaronder gekruide wokblokjes, zeewierburgers en vegan kebab. Deze producten zijn allemaal gemaakt van soja of seitan. Ook hebben we de klassieke vleesvervangers in ons assortiment. Dit zijn tofu, tempé en seitan.
Tofu wordt gemaakt van voornamelijk sojamelk. Aan het sojamelk wordt calciumsulfaat toegevoegd waardoor tofu een kaasachtige structuur krijgt. Er bestaat zowel (zijde) zachte en stevige tofu. De stevigheid van de structuur wordt bepaald de hoeveelheid calciumsulfaat. Door de verschillende structuren kan je tofu voor allerlei hartige maar ook zoete gerechten gebruiken.
Tempé of tempeh is gemaakt van hele sojabonen en is daardoor rijk aan onder andere vezels en ijzer. Tempé wordt gemaakt door het pellen, weken, koken van hele sojabonen. Na dit proces worden de bonen door het toevoegen schimmel gedurende ongeveer twee dagen gefermenteerd. Daarna hebben de bonen zich gevormd tot een koekachtige, stevige structuur. Je kan tempé in plakken snijden, een uur laten marineren in een marinade naar keuze en daarna bakken in een pan. Je vindt tempé veel terug in de Javaans-Indonesische keuken.
Seitan wordt niet gemaakt van sojabonen maar van tarwemeel en water. Van beide ingrediënten wordt een soepel deeg gemaakt. Dit deeg wordt gekneed totdat er gluten vrij komen. Daarna worden het zetmeel en de zemelen uit het deeg gewassen. Het overgebleven product, de tarwegluten, worden gekookt in een kruidig bouillon. Uiteindelijk blijft er een lekkere vleesvervanger over met een vleesachtige structuur. Bekijk hierboven onze ruime keuze aan veganistische vlees-, kaas-, ei- en zuivelvervangers.