Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
  1. Allergieinformatie: vegetarisch
Herkomst
  1. Nederland (5)
  • GRATIS BEZORGING
    in (groot deel van) Groningen&Drenthe
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 9,0
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Snacksauzen, mayonaise

Winkel hier je biologische mayonaise, snacksauzen en dipsauzen. Met onze biologische sauzen maak je een gerecht af. We hebben sauzen voor verschillende keukens in ons assortiment. Ook verkopen we snacksauzen die niet mogen ontbreken bij een barbecuefeest of tijdens het gourmetten. Bekijk hieronder ons assortiment aan sauzen.

Zoek je een specifieke tafelsaus? Bijvoorbeeld biologische knoflooksaus of vegan mayonaise? Gebruik dan de zoekfunctie en je vindt het product snel.

Het basisrecept van mayonaise

Mayonaise is een koude witte saus gemaakt van olie en eidooiers. De saus wordt vaak op smaak gebracht met azijn, mosterd of citroensap. Je maakt mayonaise door eidooiers met smaakmakers te mixen met een staafmixer. Voeg vervolgens tijdens het mixen langzaam olie toe totdat de mayonaise de juiste lobbige structuur heeft.

In Nederland heeft mayonaise een beschermde productaanduiding. De saus moet minimaal uit 70% vet en 5% eigeel bestaan. We eten de saus, net als de Belgen, graag met frieten en andere gefrituurde snacks. In landen, als Japan, Rusland en Amerika wordt mayonaise vaker op andere manieren gegeten, bijvoorbeeld als broodbeleg of saladedressing.

Zelf mayonaise maken

Wij hebben op onze website een recept staan waarmee je heerlijke mayonaise maakt zonder ei. Je vindt het recept voor mayonaise hier. Je kan voor variatie de smaakmakers in dit recept ook vervangen door andere ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld knoflook toe voor knoflookmayonaise, pesto voor pestomayonaise of experimenteer met kruiden en specerijen. Met dit recept kan je alle kanten op.

Biologische ketchup

Nog een populaire saus in Nederland is ketchup. Het hoofdbestanddeel van deze saus is tomaat. Hieraan wordt vaak azijn, suiker, peper, zout, chilipoeder en azijn toegevoegd. Een kruidige variant van ketchup is curry, ook wel currygewürz of curryketchup genoemd. Je vindt hierboven zowel milde als kruidige ketchup.

Oosterse sauzen

Naast tafelsauzen en snacksauzen hebben we ook smaakmakers in ons assortiment van Yakso uit het Friese Wolvega. Met de sauzen van Yakso breng je oosterse gerechten heerlijk op smaak.  We verkopen onder andere biologische satésaus, sambal oeloek en chilisaus in onze online winkel.

Biologische vinaigrettes

Je vindt hierboven ook vinaigrettes. Een vinaigrette is een klassieke dressing waarmee je een salade op smaak brengt. Vinaigrettes bestaan altijd uit tweederde deel olijfolie en éénderde deel wijnazijn. Hieraan kunnen verse tuinkruiden, mosterd, knoflook of honing toegevoegd worden en natuurlijk peper en zout. Je vindt hierboven kant-en-klare biologische vinaigrettes van Emils. Wil je zelf een vinaigrette maken? Bestel dan hier olie en azijn.

avaiable in the app store
  Laden…