NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Koop hier je biologische chips in onder andere de smaken paprika, sweet chili of naturel met een snufje zeezout. We hebben chipssoorten op basis van aardappelen, mais en kikkererwten. Ook vindt je in ons assortiment chips gebakken in zonnebloem-, kokos-, en olijfolie. Bekijk hieronder ons aanbod.
Naast lekkere biologische flinterdunne chips en ribbelchips hebben we ook handcooked chips in ons assortiment. Deze chipssoort heeft een extra stevige bite, is lekker knapperig en heeft een heerlijke aardappelsmaak. Ze zijn lekker knapperig omdat de dunne aardappelschijfjes twee keer zo lang worden gebakken bij een iets lagere temperatuur dan gewone chips. De dunne aardappelschijfjes worden gebakken in een grote ketel. Ze worden hierin met de hand geroerd en er wordt zorgvuldig gekeken wanneer ze klaar zijn. Hier komt de naam handcooked vandaan.
Ook hebben we biologische maischips in ons assortiment. Deze chips op basis van mais zijn naturel lekker maar ook heerlijk met bijvoorbeeld kaas en chilisaus uit de oven. Ook zijn ze lekker met guacamole of bij een gerecht zoals chili con carne. We hebben voor zowel guacamole als een vegetarische chili sin carne een recept op onze website staan. Bekijk hierboven ons aanbod aan chipssoorten of lees hieronder verder hoe je zelf chips maakt.
Je kan ook zelf chips bakken. Dit doe je door aardappelen in schijfjes te snijden met een dunschiller of kaasschaaf. Dep de dunne plakjes droog en frituur ze vervolgens in (zonnebloem)olie van 180 graden. De smaak van de chips wordt bepaald door welk aardappelras en soort bakolie je gebruikt. Wanneer de schijfjes goudbruin zijn geworden kan je ze uit het olie halen en in een vergiet stoppen. In het vergiet kun je de schijfjes op smaak brengen met een beetje zeezout. Heb je liever een andere smaak? Varieer dan met chilipoeder, paprikapoeder of bijvoorbeeld kruidenzout. Op dezelfde wijze kan je ook chips maken van pastinaak en zoete aardappel.
Ook kan je boerenkoolchips maken. Dit doe je niet in de frituur maar in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 190 graden. Was de boerenkoolbladeren en snijd de bladeren (zonder de nerven) in grove stukken. Doe de stukken in een kom met olie, zout een flinke snuf chilipoeder en komijn. Hussel dit door elkaar en leg ze op een rooster met bakpapier. Doe de bladeren in de oven voor ongeveer 8-10 minuten of totdat ze knapperig zijn. Eet smakelijk!