Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Zuurkoolschotel met ananas en rozijnen

Ontbijt, Glutenvrij 6 porties 30 minuten voorbereiden 25 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Totale tijd:
55 minuten
Aantal porties:
6

500 gr zuurkool, 750 gr aardappelen, verse ananas of 1 blikje ananasschijven of –stukjes, handjevol rozijnen, geweekt, kaas, scheut melk, klontje (room)boter, evt. rookworst, nootmuskaat, kerriepoeder, versgemalen peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon, schillen is niet noodzakelijk, en kook ze in een ruime hoeveelheid water tot ze gaar zijn. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Verspreid de zuurkool egaal in de schaal (dit gaat heel goed met twee vorken). Verdeel hierover de rozijnen en in stukjes gesneden ananas. Wanneer de aardappels gaar zijn: giet ze af, en maak een puree. Giet hiertoe een scheut melk bij de aardappels, voeg een klontje boter toe en nootmuskaat, kerrie, peper en zout naar smaak. Stamp met een pureestamper tot je een egale puree krijgt. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool in de ovenschaal. Leg plakjes kaas over de puree, of strooi er geraspte kaas overheen. Zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.  

Serveertips:
Serveer rookworst bij de zuurkoolschotel. Variatietip voor vegetariërs: strooi naast de rozijnen en ananas, ook cashewnootjes over de zuurkool voor je de aardappelpuree toevoegt.

Ingredienten

  Laden…