Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Zuurkool met ananas en spekworst

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • ½ ananas  
  • 300 gr zuurkool
  • 1 theel kummel
  • 50 gr boter
  • 1 eetl grove mosterd
  • 1 snufje peper
  • 4 stuks braadworsten  
  • 8 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze

1. Snijd de pluim van de ananas en verwijder de schil. Snijd 8 dunne plakjes van de ananas en droog deze in een oven op 120oC in ca. 2 uur. Snijd de rest van de (halve) ananas in kleine blokjes.
2. Zet de zuurkool op met een beetje water en kook deze beetgaar in ca. 10 minuten. Giet het overtollige water weg, meng de ananasblokjes door de zuurkool en voeg de kummel toe. Voeg de boter en de mosterd toe en roer deze door de zuurkool; laat nog 5 minuten doorwarmen. Breng dit op smaak met wat peper.
3. Rol de braadworsten in het ontbijtspek en steek deze vast met cocktailprikkertjes. Bak de braadworsten in een droge pan op een matig vuur in ca. 15 minuten gaar.  Snijd de helft van de worsten in plakjes en zet de andere helften rechtop op een bord.
4. Lepel hier omheen de zuurkool met de ananasstukjes en de plakjes worst. Leg 2 gedroogde plakjes ananas per bord op de zuurkool als een draaiende propeller.

Ingredienten

  1. Biologische Ananas (per stuk)
  2. Biologische Grasboter (Weerribben Zuivel, 250 gram)
  3. Biologische Ontbijtspek (St Hendrick, 90 gram)
  4. Biologische Zuurkool Naturel (Kramer, 500 gram)

    Biologische Zuurkool Naturel (Kramer, 500 gram)

    Normale prijs:   1,40

    Special Price   1,09

  Laden…