Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Wokgerecht met broccoli, kip en bloemkoolrijst

Wokgerecht met broccoli, kip en bloemkoolrijst
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • bloemkoolrijst*
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 1 (gele) wortel, in stukjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje gember, geraspt
  • Sesamzaadjes
  • kokosolie, om in te bakken
 
Bereidingswijze
1. Marineer de kipfilet in een schaaltje met de sojasaus. Laat voor circa 10 minuten staan.
 
2. Fruit het ui en de knoflook in flinke scheut kokosolie in een wokpan. Voeg de gember en kip toe. Voeg vervolgens ook de groenten toe en wok alles totdat de kip en groenten (beet)gaar zijn.
 
3. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Maak af met wat (geroosterde) sesamzaadjes en serveer met de gebakken bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
 
*Zelf bloemkoolrijst maken? Simpel! Snijd 1 bloemkool in stukjes en was hem goed. Maak de bloemkool droog en stop in de keukenmachine. 

Blijf malen tot je rijstkorrels krijgt. Fruit een uitje samen met wat knoflook en bak hierin de bloemkoolrijst met wat olie in ongeveer 4 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met 

 

cayennepeper, komijnpoeder,

 peper en zout.

**Variatie tip: voeg fijngehakte noten toe om het recept een crunch te geven. Om het recept wat uit te breiden kun je diverse soorten groente toevoegen aan dit recept. Denk hierbij aan paksoi, groene kool en champignons.

 
 

Ingredienten

  Laden…