NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Breng een ruime pan met water aan de kook.
3. Was de aardappelen en snijd deze in plakken van maximaal een halve centimeter dik. Voeg de aardappelschijfjes toe aan het kokende water en kook deze 5 minuten voor.
4. Verwijder intussen de buitenste bladeren van de witlof en snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen.
5. Giet de aardappelschijfjes af en laat deze even afkoelen.
6. Verhit de roomboter in een wok- of hapjespan en roerbak de witlof ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Indien er veel vocht bij is vrijgekomen, giet de witlof dan nog even af.
7. Klop ondertussen de eieren en roer hier de kookroom en de helft van de belegen kaas door. Breng ook dit op smaak met peper en zout.
8. Vet een springvorm of ovenschaal in met wat roomboter of bedek deze met bakpapier. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de springvorm of ovenschaal. Leg hier de witlof en been-/schouderham op, dek dit af met de overige aardappelschijfjes en druk het geheel goed aan. Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes en bestrooi met de overige belegen kaas.
9. Plaats de witlofschotel voor 20 minuten in de oven. Voor een nog krokantere bovenkant laat je de ovenschotel nog 10 minuten langer staan.
Oven
Ovenschaal