NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
500 gr witlof, 150 gr varkensfilet, 5 theel maizena, 1 cm gember, 1 teentje knoflook, 4 theel sojasaus, 1 dl (kippen)bouillon, 2 eetl water, 1 ei, 3 dl olie
Snij de witlof in stukjes van 2 centimeter, was ze en laat uitlekken. Breng water aan de kook, blancheer de witlof en spoel met koud water af. Snij het vlees in dunne plakjes. Maak een marinade van 1 losgeklopt ei, 1 theelepel maizena, 2 theelepels sojasaus en 1 theelepel zout. Laat het vlees hier 10 minuten in staan. Hak de gember, knoflook en prei fijn. Maak een sausje van 1 deciliter bouillon, 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel zout. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt, schep eruit en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak gember, prei en knoflook tot het geurt. Roerbak witlof en vlees 1 minuut. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en serveer.
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad