Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Winterse wortelpeterselie en zoete aardappel friet met zelfgemaakte ketchup

Winterse wortelpeterselie en zoete aardappel friet met zelfgemaakte ketchup
Tussendoor 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten ketchup

  • 5 middelgrote tomaten
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen koriander
  • snufje chili vlokken
  • olijfolie 
  • zeezout
  • peper, versgemalen 

 

Bereidingswijze ketchup

 

1. Verwarm de oven voor op 185°C. Was en snijd tomaten in tweeën en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel lichtjes met de olijfolie en wat zeezout.

 

2. Schuif in de oven en bak tot de tomaten gekarameliseerd zijn.

 

3. Terwijl de tomaten aan het koken zijn, verwarm je wat olie in een grote pan. Voeg de ui, een snuf zeezout, peper, knoflook, chili vlokken, en koriander toe. Laat circa 5 minuten fruiten.

 

4. Doe vervolgens de tomaten en de gefruite uienmix in de keukenmachine en meng tot een puree.

 

5. Zodra de ketchup is afgekoeld, giet je deze in een schaaltje of potje en bewaar je deze afgesloten in de koelkast.

 

Ingrediënten friet

  • 3 peterseliewortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie 
  • zeezout
  • peper, versgemalen 
  • rozemarijn, vers

 

Bereidingswijze friet

 

1. Verwarm de oven voor op 200°C. 

 

2. Schil de wortels en zoete aardappel en snijd ze in frietjes. Hoe dunner, hoe knapperiger ze zullen worden. Besprenkel met de olie, wat zeezout, peper en verse rozemarijn.

 

3. Rooster 20 minuten, hussel en plaats terug in de oven gedurende nog eens 5-10 minuten. Serveer met de tomatenketchup. Eet smakelijk!

 

Tip: je kunt de frietjes natuurlijk ook in de airfyer bakken.

 

 

 

 

Ingredienten

  Laden…