Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Winterpostelein met krokante witlofschuitjes

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 2 porties
Aantal porties:
2

100 gr winterpostelein

3 eetlepels olijfolie

150 gr witlof

1 takje rozemarijn of ½ theel gedroogde rozemarijn

2 theel honing

75 gr blauwschimmelkaas

1 eetl azijn of citroensap

beetje zeezout

olie om in te bakken

1 eetl mosterd

Grill voorverwarmen. De onderkantjes van de witlof snijden en de struikjes in de lengte halveren. Olie in een koekenpan verwarmen en de witlof erin leggen met de platte kant naar beneden. De struikjes enkele minuten bakken op een hoog vuur. Witlof met platte kant naar boven in een vuurvaste schaal leggen. Honing over de witlof druppelen. De naaldjes van de rozemarijn fijn vijzelen en over de witlof strooien. Kaas verkruimelen en over de witlof verdelen. De groente een paar minuten onder de grill zetten totdat de kaas een lichtbruin korstje heeft. Winterpostelein over de borden of een platte schaal verdelen. Dressing maken van olie, azijn, mosterd en zout en over de winterpostelein schenken. Witlofschuitjes op de salade leggen. Tip Door alle smaken (zoet, zout, zuur, bitter en scherp) in een gerecht te verwerken, wordt een maaltijd een harmonieus geheel. Het eten smaakt tot en met de laatste hap. Je kunt met een voldaan gevoel van tafel.

Ingredienten

  Laden…