Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Wild Kerstrecept: Fazant met champignons

Wild Kerstrecept: Fazant met champignons
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 60 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
60 minuten
Totale tijd:
75 minuten
Aantal porties:
2

2 fazantenfilets
4 stronkjes witlof
2 eetlepels gevogeltefond (ingekookt)
3 eetlepels dessertwijn
250 ml room
sap van ½ citroen
150 gram gemengde paddenstoelen (schoongeborsteld)
100 gram boter
nootmuskaat
peper
zout

Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de dessertwijn en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.

Maak de witlof schoon. Halveer en stoof 30 minuten. Laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bak intussen de champignons in een klontje boter, kruid met peper en zout.

Voeg de ingekookte gevogeltefond en de room aan de fazant toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Snij de filets in plakken. Serveer met champignons en witlof. 

Ingredienten

  1. Wild: Fazantenfilet (2 stuks)

    .Wild: Fazantenfilet (2 stuks) OP=OP

    Normale prijs:   7,72

    Special Price   6,00

  2. Biologische Dessertwijn Stellar Organics Heaven on Earth Muscat, fles 375 ml
  3. Biologische Gevogeltefond (Ekoland, 340 ml)

    Biologische Gevogeltefond (Ekoland, 340 ml) OP=OP

    Normale prijs:   4,39

    Special Price   3,51

    Uit voorraad

  4. Biologische Nootmuskaat Gemalen  (Het Blauwe Huis, 20 gram)
  5. Biologische Paddenstoelen Seizoensmix (225 gram)
  6. Biologische Roomboter (Vecozuivel, 250 gram)
  7. Biologische Slagroom (Weerribben Zuivel, 200 ml)
  8. Biologische Witlof klasse 1 (Krops, 500 gram)

    Biologische Witlof klasse 1 (Krops, 500 gram)

    Normale prijs:   3,49

    Special Price   2,75

  Laden…