Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Wild Kerstrecept: Fazant met champignons

Wild Kerstrecept: Fazant met champignons
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 60 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
60 minuten
Totale tijd:
75 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 2 fazantenfilets
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels gevogeltefond (ingekookt)
  • 3 eetlepels dessertwijn
  • 250 ml room
  • sap van ½ citroen
  • 150 gram gemengde paddenstoelen (schoongeborsteld)
  • 100 gram boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze

1. Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de dessertwijn en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.

2. Maak de witlof schoon. Halveer en stoof 30 minuten. Laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bak intussen de champignons in een klontje boter, kruid met peper en zout.

3. Voeg de ingekookte gevogeltefond en de room aan de fazant toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

4. Snij de filets in plakken. Serveer met champignons en witlof. 

Ingredienten

  Laden…