Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Vlaams stoofpotje uit de slowcooker

Hoofdgerecht 2 porties
Aantal porties:
2
  • 3 uien
  • 500 gram stoofvlees
  • Wat bloem
  • Peper en Zout
  • Half bouillon blokje Rund
  • 1 flesje bier (het liefst een bruin biertje)
  • 3 plakjes ontbijtkoek (of 2 plakjes brood)
  • Mosterd
  • 3 laurier blaadjes
  • scheutje azijn

Pel de uien en snipper ze. Wentel het vlees door de bloem.
Schroei de stukken vlees in de braadpan met een klontje boter tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper van de molen en een snuifje zout. Haal uit de pan.

Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken. Voeg het vlees erbij.

Doe de stukjes vlees in de stoofpot met uien. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt (deglaceren).

 

Zodra het bier kookt, giet je het in de slowcooker (Kleine versie)

Voeg het scheutje azijn, het half bouillonblokje en de laurierblaadjes toe.

Besmeer het bruin brood of ontbijtkoek royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.

Laat het lekker de gehele dag op de laagste stand sudderen.

Mocht de saus te dun zijn dan kun je het nog binden met een beetje maizena.

Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Slowcooker (voor 2/3 personen)
  Laden…