NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Doe het gehakt in een kom en vermeng het met de uitgelekte maïs, het paneermeel en de rozij-nen. Breng het geheel met zout, peper en papri-kapoeder op smaak. Draai van dit mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bord.
2. Was de wortels en snijd ze in dunne repen van maximaal 1/3 cm dik
3. Haal de verse peultjes af; was ze en laat ze uitlekken. Blancheer ze 1 minuut in kokend water.
4. Verhit de olie in een grote pan en bak de balletjes snel aan alle kanten bruin op hoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze terzijde.
5. Doe de wortel in dezelfde pan en bak al omscheppend tot hij verkleurt. Schep de reepjes wortel ook uit de pan en leg ze bij het gehakt.
6. Draai het vuur dan wat hoger; voeg de wijn en de bouillon toe en doe de gehaktballetjes en wortel erbij. Stoof nog ca. 8 minuten op laag vuur tot de balletjes en groenten gaar zijn. Voeg de peultjes de laatste 3 minuten toe.