NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bavette is een stukje werkvlees afkomstig van het rund. Het vlees heeft een grove structuur en lijkt wat stug maar eenmaal in de mond is kauwen alles wat je nog wilt. Wel even op de draad snijden. Dit vlees heeft alleen een snufje zout en wat peper nodig. Kort bakken en er ligt een heerlijke stukje vlees op je bord
1 bavette
4 zoete aardappelen
4 el olijfolie
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 paksoi
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal de bavette een half uur voor het bakken uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen. Dep de bavette droog en bestrooi met zout en peper.
Boen de ongeschilde aardappelen schoon, snij in partjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.
Gaar de aardappelen circa 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Smelt boter in een koekenpan en bak de bavette aan beide kanten in circa 2 minuten goudbruin en van binnen rosé. Haal het vlees uit de koekenpan en laat afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten rusten.
Snipper in de tussentijd de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paksoi-stengels in stukjes en de bladeren in repen.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook kort. Voeg de stukjes stengel toe en bak in 3 min gaar. Roer op het laatste moment de bladeren door de pan en bak een halve minute mee.
Snij de bavette in plakken en serveer samen met de zoete aardappelen en paksoi.
Uit voorraad
Normale prijs: 3,75
Special Price 2,95