Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Vegetarische bolognese met rode linzen

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

400 gram volkoren spaghetti

400 gram rode linzen

1 winterwortel

4 stengels bleekselderij

400 ml tomatensaus

2 uien

2 tomaten

4 el Parmezaanse kaas

Uit je voorraadkast:  4 el oregano - 4 el olijfolie - 4 el peterselie - 2 tenen knoflook

 

 

 

Breng een grote en een kleine pan met water aan de kook. Voeg in beide pannen een snufje zout toe. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de wortel, tomaat, bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de spaghetti toe aan de grote pan en de linzen in de kleine pan. Kook de spaghetti in circa 8 tot 10 minuten gaar. Blancheer de linzen. Verhit in een hapjespan de helft van de olijfolie en fruit de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de bleekselderij, tomaat en wortel toe en breng dit geheel op smaak met oregano, peper en zout. Giet de linzen af en voeg deze, samen met de tomatensaus, toe aan de hapjespan. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur sudderen. Giet de spaghetti af en mix de andere helft van de olijfolie door de spaghetti, zodat de slierten niet aan elkaar gaan plakken. Serveer de spaghetti met de bolognese saus op de borden. Garneer met wat peterselie en Parmezaanse kaas.

Ingredienten

  Laden…